FP

Hästcranium + Kaffe + Choklad + internationellt mischmasch av folk = Bra studier och övertygelse om att vi kommer bli lurade imorgon.

Michal, jag och Violaine satt i Violaines lägenhet och pluggade anatomi eftersom vi har mid-term imorgon efter 20 min insåg vi att vi sagt "Fuck the pig" i varannan mening. När man tar det ur sitt sammanhang låter det ju väldigt illa men det hela är helt enkelt en förkorting av "we don´t need to care so much about the pig in the interspecies diffrences". Vi funderar på att trycka tröjor "FP".

Det är lite kusligt för även om vi kan namnen på alla ben i skallen nu, vad som skiller sig mellan hästar, hundar och kossor, vi kan säga vilka nerver som går i vilka hål genom huvudet så vet vi att imorgon på provet så kommer de ställa frågor som är enkla men som vi inte kan svara på.Igår var jag hos Marie, vi lagade nachos och guacamole och såg på Svenska hollywood fruar sen började hon ställa konstiga frågor:Vad har du för mail, när fyller du år, känner du den här och den här människan ( folk från högstadiet och gymnasiet, lumoen och alla möjliga ställen) sen visade det sig att hon gjort en Facebook profil åt mig.

Snällt, när jag loggade in på Msn vid lunch idag hade jag 78 mail, var av 77 var från facebook! TACK Marie. Jag var tvungen att logga ut från msn när jag såg på tv3 play eftersom det kom nya mail var 5 minut.

Lyckligtvis vet jag flera som är mycket insatta i denna sekt så de kan säkert stänga av den funktionen åt mig:)


Men då så

Det här med att ha ett liv och plugga samtidigt har jag nog gett upp.

Kort ordlista i den ungersk/ engelska universitetsvärden:
Mid-term= övningstenta/dugga
Semi finals= slutprov för den här terminen-> det kommer en till
Finals= Herrejösses prov på en hel kurs/ sluttenta
(Nej jag kan inte skriva översättningen i texten)


Vår mid-term period är här, den kommer att avslutas med en blandning av mid-terms och riktiga finals och semifinals. För de stackarna som fortfarande har ett språk att förvirra sig på så innebär meningen ovan: Lär dig allt de gått igenom på lektioner och labbar, läs alla anatomiböcker om ben ( ca 600 sidor styck) och memorera utantill och hoppas på att du får ig på mid-terms i de ämnen som inte räknar poäng på mid-term utan på finals och semi finals.

Vår första mid-term i anatomi, angående alla ben utom skallen:
Kl 07.00 förra måndagen samlades vi i olika delar av skolan och fick vårt 30 frågor långa prov, tid till förfogande 18 minuter. Det lustiga är att alla norskianer trodde att vi skulle få svarsalternativ, det fick vi inte.

Behöver jag säga att det var 13 st av 130 som klarade sig?
( jag glömde signera mitt prov så det rättade inte mitt prov men de räknade inte poäng från den "tentan" så det har ingen betydelse)

Nästa måndag är det samma visa igen fast för att höja ribban lite så är det på skallen som har fler termer än alla andra ben tillsammans och är mer komplex i sin uppbyggnad än de andra benen, vi har fått två veckor att läsa in hela skallen:)

Som många säkert förstår så finns tyvärr inte så mycket tid kvar för att göra normala saker som hålla kontact med sina vänner och sin familj, eller skriva blogg. Men jag ska försöka klämma in ett litet inlägg då och då om inte så hörs i sommar:P

RSS 2.0