Stort tack till Myran

Som gjort fint här, skrivit ny presentation, bytt bilder och fixat!

I morse gick jag upp kl 5. Det vänder lika mycket upp och ner på dagen som att komma hem kl 5, fast åt andra hållet.  Tyvärr vad detta tidvändande av den något torrare varianten då vi kl 7 började skriva vår kemi midterm. Den var som väntat, kommer man ihåg vad man ska inte svår, men sen är det ju det här med minnet. Kemiska formler och osvervationer för ca 40 experiment där man använder nästan samma komponenter sätter sig av någon anledning inte lika bra som t.ex något annat, vad som helst.

Nå nu är det över och lyckligtvis så blir man inte underkänd på de här midtermsen utan man samlar bara poäng till final provet. Jag får byta strategi till nästa gång.  Nu har vi ju en hel vecka utan midterm:D men självklart har vi botanik prov, fysiologi prov på labbarna som vi har nästa vecka. Men det ta vi med ro och lite senare. Nu ska jag lägga mig ner och läsa en skönlitterär bok, helt utan anknytning till den medicinska världen och i kväll ska jag till Guiness house och lyssna på opend mic tillsammans med en hel hög av blandat folk. Som sagt, sista andnings pausen innan helvetet brakar lös om två veckor.

Ursäkta röran..

.. men jag bygger om.

Lördags skola

Kl 07.25 studsade jag ur sängen, lagade en stor kopp springa-till-skolan-kaffe samtidigt som jag slängde ner allt som jag kunde tänkas behöva under dagen sen stormade jag iväg till bussen för att kl 8 vara på anatomy planery. När den var slut hade vi 2 hål, så vi tänkte att vi skulle köpa en macka och sen sätta oss och plugga kemi. Det kunde vi tänka så mycket vi bara ville för det är lördag idag -> cafeteria stängd, biblotek stängt, billy rotten stängt, litet café bakom frenchis lägenhet stängt.  Det slutade med att vi hamnade i parken till katedralen som ligger brevid vår skola, vilket vilken annan dag som helst skulle varit en trevlig upplevelse men idag var det kallt och blåsigt. Vi gav upp efter 30 min och gick till ett hotel brevid Keleti tågstationen, känndes lite små lustigt att sitta i en hotellobby med en snordyr kaffe och plugga kemi dessutom hette hotelet "grand hotel".  Sen var det fysiologi i två timmar utan paus, ingen vet riktigt varför rasten uteblev idag, efter det anatomi till kl 16. Bara för att riktigt utplåna alla misstankar om att det skulle vara en helgdag satte jag mig på california och pluggade kemi i två timmar till.

Norskianerna avvek efter fysiologin och drog till margit ön för att supa skallen av sig och leka "Ruse fest" vilket motsvarar vårt svenska studentfirande.

Tro nu förall del inte att jag klagar, (förutom över de 400 Ft jag var tvungen att lägga på en kaffe inomhus för att inte frysa ihjäl) faktum är att dagens lektioner har bjudit på många intressanta fakta och roliga anekdoter från föreläsarna. Visste ni t.ex. att kaninhanar kan dra in sina testiklar i buken om det behövs eller hästar inte har någon gallblåsa?


Livet på en pinne

Ledigt är ju något jag inte är så bra på, mest blir det "semi-arbetsliknande" aktiviteter för att dämpa ledigheten och lättjans gissel. Det låter knäppt, men det är nog sant. I sommras fick jag ju utslag som genast gick över när jag började  iskolan. Jag är allergisk mot ledigt. Hela världen blir upp och ner, man har aldrig lagom långt ledigt, bara så man inte hinner med dem man vill göra och för långt för att inte slösa bort den med att göra ingenting och så så vips sitter man där med för kort ledighet och för lite att göra.

Tur att man har en omtänksam omgivning som ger en tentor och labbar att förbereda sig på, så man inte blir helt galen av våren och allt ledigt. De har dessutom tagit i från tårna i år, för vi får till och med den stora äran att ta igen måndagen som vi missade på grund av Jesus velande fram och tillbaka så det blir en måndag på lördag, men några små ändringar i schemat. De försökte verkligen få oss att komma till skolan kl 8 på morgonen och sluta kl 18 med två timmars hål någon stans mitt i, men så var det någon som ändrade om lite till så nu blir det bara till 16 och inga hål, rackans jag som sett fram emot att spendera hela lördagen i skolan för att öka "tenta"ångesten lite till inför kemin vi har nästa vecka.  Som bonus har vi botanik porv nästa vecka också, de tyckte att det var lite klent med ett prov idag nu när vi varit lediga så länge.  

För att inte göra någon besviken har vi dessutom Equus days den här veckan. Equus farväl för vad som faktiskt verkar vara sista gången. Inga rykten om återupplivelse, där emot har jag enligt några vänner fått reda på att deras vänner ska öppna ett nytt ställe just därför att Equus har slagit igen, vi får se hur det blir med hela den historien "vid tillfälle" som de säger hemma.

Köpt lycka

Nu har costa café öppnat sina dörrar, vilket jag idag upptäckte på min promenad till mitt vanliga fik, california. Jag var ju bara tvungen att testa denna nykommling. Jag gick in, beställde en stor cappucino och fick till min stora lycka en hink med kaffe! På riktigt, det var en av de största koppar jag sett. Den hade två öron!

Sjukt stor cappucino, lycka för pengar.


Tyvärr så blir det nog bara söndags-fin-fika på detta café efter som det ligger in i solen och de stora fönstren släpper in extremt mycket sol och framför allt värme. Blir lätt varmt att plugga i ett växthus.

Hemma från hem

Nu är jag hemma igen efter att ha varit hemma en stund. Meningen var att jag skulle plugga kemi men eftersom jag skaffat mig en ny dator har första dagen gått åt till att försöka förstå mig på maskinen. Vi kan väl utan att överdriva säga att det har varit med blandad framgång. Det är inget fel på datorn, den är alderles säkert en utmärkt apparat, det är nog snarare handhavande fel när det gäller "nätverks anslutningar" som ställer till det.  Men jag är inte ledsen för det, den är ju snygg och luktar flamskyddsmedel vilket alltid piggar upp..... 

I Sverige så slog att skillnaderna mellan Ungern och Sverige är större än vad jag kommer ihåg. Jag har ju anpassat mig till att folk arbetar lite långsammare, att folk är vänligare och att man inte kan åka i en timme utan att se människor eller något som skulle skvallra om förkomsten av sådana (hus och annan bebyggelse). När jag landade här så fick jag ju återgien lägga ner energi på att inte förvrida ansiktet fullständigt när jag tog en slurk vatten ur kranen, det tar tid att vänja sig vid det något mer klorberikade vattnet här nere än att falla tillbaka på det Svenska vattnest smak, eller avsaknad av smak kanske beskriver det bättre. Likadant blir man förvånad när någon försöker råna en bara för att man vill ha en kopp kaffe i Sverige.  Det är inte bättre eller sämre i något land, bara anorlunda:)

RSS 2.0