Konstpaus, isolering och lite lycka

Idag är en stor dag. Första lektionen var " the best anatomy lecture you will have... This is the last one." Den handlade om öron, ganska odramatisk förutom det stora ögonblicket, vi är ju mestadels damer i klassen och våra föreläsare tilltalar oss med ladies and gentlemen  men nu när vi inte är så många på lektionerna så blir det ju inte tillräckligt många herrar kvar för att kunna säga ladies and gentlemen, men han kan ju inte heller säga ladies, för då skulle ju den killen som förvirrat sig in i salen bli förnärmad ( senare kom det några eftersläntrande pojkar, men de kan ju knappast kallas gentleman, sådana bör ju komma i tid). Det stora var inte andelen herrar isällskapet, inter heller det trevliga med ladies and gentlemen utan den sekunden Prof. Hájos stannar upp och säger " but now, here at the end of the 3 semester I can call you future collegues". Vi applåderade när han lämnade salen, och det känns lite konstigt att inte ha anatomi förläsningar länge, det har ju varit kärnan i hela vår vardag. Men vi är ju inte riktigt där än, vi har två monster prov att klara först. En  hund dissektion och en teoretisk, muntlig tenta om våra vanligaste djur, och lite extra info om lite mindre vanliga djur som björnar, valar och giraffer. 

Den andra stora saken hände egentligen inte idag utan för flera veckor sedan, men vi fick skörda frukten idag. Den där eländiga uppsatsen vi skrev resulterade i ett fint diplom, fina ord från head of department of physiology och sist men absolut inte minst en massa bonus prylar till vår final. För att få skriva final måste man vara godkänd på 10 labbar med tillhörande prov, 8 st midterms och skriva ett inträdesprov till den slutgiltiga tentan. Den sista slipper vi skriva och vi får lite extra poäng till vårt resultat. Det kan göra skillnad på stryka eler stå.

Här är en liten uppmuntrande bild, bilden är inte ett montage, alla böcker och anteckningar är autentiska och har faktiskt lästs av mig, och ska läsas fler gånger tills allt sitter som alfabetet. Bäst att börja nu, kan bli, precis som förra året en liten konstpaus på ett par veckor, men god jul och gott nytt år om jag förlorar förståndet bland never, blodkärl, muskler och ben:)


Kommentarer
Postat av: Linda

Hej! Jag skaockså plugga i Budapest, hade varit jättetacksam om du kunnat tipsa om bra boende/kollegium/hostel i närheten av szent istvan uni.

Tack MVH Linda

2012-05-06 @ 19:15:21

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0