Registrering och världskrig i vardagsrummet

Då var jag registrerad för nästa termin också, tur att skolan hittar på små uppdrag så att man inte helt förslappas och går under jorden när man är färdig tentad.

Nu är det ju kanske svårt att gå ner sig totalt på 2 dagar men med tanke på mitt normal sömnintag när ingen stör mig så kunde jag säkert ha lyckats med bravur.

Jag har börjat packa lite också, eller ja dragit fram allt jag ska ha med mig. Detta resulterade i ett hav av saker, från en ganska städad lägenhet till ett tredje världskrig på 10 min. Jag har ju krigat färdigt har jag lovat myran så jag har nu påbörjat porjektet att trycka ner alla saker i olika väskor, med blandad framgång...

I fransland kommer jag bo tillsammans med 4 greker, som jag aldrig träffat förut så det blir skoj att se vad det är för filurer. Finns det snö där? jag tror inte det men så har jag aldrigt studerat geografi speciellt djupt heller.

It never comes easily, and when it does I´m already gone, fast tvärt om

Jag har ju rest runt lite grann de senaste dagarna bara för att hinna med att ha så roligt som möjligt.
Och jag tror att jag har lyckats pricka in ganska mycket, en helt underbar helg i Göteborg, varit en sväng hemma hos mamma och pappa, tittat förbi mitt gamla gymnasium  och åkt tillbaka hem till Budapesten för att åka till Paris.

Man kanske skulle bli nomad?
Det hade nog passat mig fint, man får ju passa på att röra på sig lite innan skolan börjar igen för då lär jag inte se något annat än min lägenhet, vägen till skolan och skolan.

Nytt liv

Idag börjar mitt nya liv:D Det kommer hålla tills den 7 bebruari kl 22.30.

Så här långt har det hunnits gå upp, lagat mat (eller ja kokat olika saker i kastrull med en buljongtärning) gått runt runt och tänkt "jaha", försökt lista ut vilka av min avänner som klarat sin anatomi genom tydning av kryptiska Facebook inlägg, tänkt "hur lyckades jag med det här?" flera gånger, och framför allt så har jag kunna sova ordentligt för första gången på 5 månader.


Det är över nu

Nu är det färdigt, över, förbi, avklarat, done:

FÄRDIGT

Jag ska fira, imorgon. I kväll blir det sitta hemma och vara glad, tänka på de trevliga sakerna som komma skall.

California

Jag funderar på att flytta till california, inte delstaten i USA utan café med samma namn på Térez körut mellan octangon och nyugati. Eller jag behöver inte fundera så mycket för jag spenderar mer tid där än hemma som det är nu ändå.

Det sega med våra examens perioder är att alla går in i studietrans, man stöter på folk men alla har olika prov som de pluggar till och alla spenderar vi våra dagar på ungefär samma sätt:

Man går upp ur sängen, äter en macka.
Åker till ett café / bibliotek
Läser, eller skriver topics
Dricker kaffe
Läser, eller skriver topics
Känner sig lite hopplös
Läser lite till
Drar sig hemmåt
Tittar på ett eller flera avsnitt av någon serie
Kanske äter middag
Hänger på facebook och beklagar sig över chondral ossification
Tittar lite på någon serie
Går och lägger sig

Sen flyter dagarna på så, i detta sociala vacuum.

Jag har gått och trampat fram och åter till bibliotek och cafér i två veckor, på dessa två vekckor har jag pratat med folk 4 gånger.


Känns som att jag kan
1. Förlora förmågan att komunicera med människor
2. Prata ihjäl dem jag träffar efter imorgon

Förutsatt att jag klara mig på tentan såklart, annars är det tebax till böckerna igen....

På igen bara...

Efter att ha ställt in gårdagen så drabbades jag av normal tenta ångest. Därför så sattes klockan på 08.30 och till min egen stora förvåning så gick jag upp när den ringde!

Under dagen har jag lyckats med att:
 • Rensat, snyggat till och skrivit ut vettiga saker ur de 16 power piont presentationer som vår histologi professor hade lagt ut på nätet.
 • Läst och gjort bra sammanfattningar av 12 topics
 • Fikat med eric
 • Läst och gjort sammanfattningar av ytterligare 4 topics
 • Testat min histologi kunskap med "histoklick" (de visar en bild på en celltyp och så ska man gissa/veta vad det är)
 • Ätit middag:D
Helt fantastiskt vad man hinner med när man inte vaknar klockan 13.00, förhoppningen är att jag kan hålla mig själv kvar i denna anda enda tills måndag, så jag slipper göra omtenta. Men då måste jag som sagt skriva ytterligare 15 topics i morgon och änga hela söndagen åt att repetera och spela histoklick.


Snart.

Nu är det snart över, snart.
 1. Kemi - över
 2. Mykologi - över
 3. Embryologi - över
 4. Anatomi praktiskt - över
 5. Anatomi skriftligt - över
 6. Biofysik - över
 7. Zoologi - över
 8. Histologi - snart över
Sen blir det kalas i götebrog, skidor i frankrike innan nästa termin smäller igång med mer kemi, anatomi och den illa beryktade fysiologin, den som lever får se!

Biofysiken blev klar idag, detta gick till på följande vis:
Jag gick upp kl 05.15, gjorde kaffe och tvingade i mig två smörgåsar samtidigt som jag läste igenom 5 av de 50 topics jag kunde få mig tilldelat under examen, sörplade i mig mer kaffe.

Tryckte ner mig i fin kostymen, böckerna, passet, och min "black book"  i handväskan och gav mig av mot  RMKI/KFKI campus kl 06.40. Upptäcker att det är strejk, förvånad? Knappast.

Spårvagnen kommer och tar mig till mozskva tér, klev av och har ingen aning om var buss 90 stannar, det är fortfarande strejk och busshållsplasterna är utspridda över tre kvarter, förvånad? Nej.

Träffar Sara vid vad som ser ut att vara en lyktstolpe men på riktigt är busshållsplasten för buss 90, vilket kan vara svårt att tro på eftersom det enda som indikerar på att det skulle stanna något här överhuvudtaget är en liten blå hållare för busstidtabeller som sitter fast på stolpen. Förvånad? Aldrig.

Bussen anländer, eftersom det är strejk så är den överfull, vi ska åka till endhållplatsen som ligger uppe i bergen, det tar 25 min att åka dit. Efter en tur som skulle kunna liknas vid balder fast utan skyddsanordningar och säkerhetsinstruktionsvideor var vi framme vid campus där vår biofysik profesor "bor". Vi får visa pass och får vikgtiga besöksbrickor som man inte får tappa bort och blir visade på en karta vart vi ska någonstans. Vi går till rätt hus och knackar på dörren kl 08.00, den avsatta tiden för examen, förvånad? HAHA, I win....

När professors sekreterare öppnar dörren är det 6 noskianer från vår klass där och 3 ungerska flickor redan där och väntar på sin tur. Det skulle ta ca 30 för varje elev, ingen blev klar på mindre än en timme, förvånad? Vänta är ju det vi gör bäst...

Kl 11.30 var det min tur, jag fick ett av de topics jag kunde säga något vettigt om och fick en 3:a

Kl 12.40 kom jag ut och det visade sig att strejken var total nu och vi fick ta en taxi till mozskva tér.


Det bästa var att jag hann gå på det extra övnings labben på histologi institutionen, men när jag kom dit var alla microskåpen upptagna, förvånad? ärligt, nej...


Segt

Idag har jag försökt att plugga biofysik. Det borde vara intressant, jag vill att det ska vara intressant.

Men.

Det är inte så spännande, faktum är att det är väldigt ospännande. Så tråkigt att min hjärna i rent självförsvar stänger av sig. Det värsta är att jag kan lite för mycket för att motivera tvångspluggning men lite för lite för att bara läsa det en gång som repetition.

Ännu bättre är kanske att jag kan få ett topic jag kan jättebra eller mer troligt ett jag som norskianerna säger "icke har pejling" på.
Illa helt enkelt.

Linea Alba returns

Jag var hemma över jul men nu är jag hemma igen, det känns bra. (Vi har "april" väder här nu, igår var det ca 5- och i dag har vi haft runt 13+ och regn) Det var mys hemma i nypan också så klart men jag har ju helt klart lagt mig till med en del divalater som inte går för sig i världs metropolen, det här med att ta en fika kl 20 t.ex, jag menar vem försökte jag lura där?

Mys var det, tills vi gick en promenad och konstaterade flera saker som de ändrat sen vi var där sist, utan att någon ringt och frågat mig!

Inte ok att:
1. Slå igen alla videobutiker och bygga kebabkiosk istället
2. Bygga gym ovan på Coffe hous by George
3. Sluta bygga upp nattklubbarna som blir nerbrända
4. Smälla upp hus lite här och var utanför oppeby
(de kunde väl ringt och varnat i alla fall..)

Det var ju ett tag sedan jag skrev här, men jag misstänker att ingen tog allvarlig skada av det. Vi är fortfarande inne i vår tentaperiod för första terminen, igår skrev jag zoologi tenta och det är ungefär lika trevligt som att sticka ner huvudet i en hink fylld med ålar (Anguilla anguilla som för övrigt är närmre besläktad med muränan än med den electriska ålen)

För er som inte vet vad zoologi är kommer här en liten sammanfattning
( Ni som inte bryr er kan hoppa över att läsa den här biten)

Zoologi är läran om hur och varför vi delar in dem i familjer, ordrar, klasser, genus och gernra. Samt hur djur beter sig, vad de äter och hur de parar sig. Det mesta är ju intressant, hur skulle man annars kunna ha en hel tv kanal dedikerad till endast det här. MEN, nu har ni (om ni läst mina tidigare rapporter) säkert förstått att man är ganska noggran på min skola. Därför har vi inte bara läst om sånt som skulle kunna bli framtida patienter utan också om encelliga organismer som saknar bland annat mitokondrier och namn på andra språk än latin.


Som tur är är detta över nu, om jag klara mig.....
Man ska inte vara bitter! Jag har ju blivit godkänd på alla tentor hittills, bara biofysik och histologi kvar.Det är skönt att vara hemma igen, här kan jag sitta på ett café och plugga utan att gå i personlig konk, jag förstår inte vad folk säger vilket jag saknade mycket när jag var i sverige på besök, folk säger så mycket dumt! Sen har vi ju såklart mindre roliga saker som idag när jag skulle dränka mina sorger och studier i biofysik i lite bio, jag hade planerat att se Sherlock Holmes men icke. Min bio har den bara dubbad till ungerska.

Surt.

RSS 2.0